Organisatie

In Nederland verzorgt het Dutch Golf Teachers Education Center opleidingen tot Golfleraar. De DGTF een zelfstandige organisatie en al sinds 1999 actief met het opleiden van volwaardige golfleraren.

De opleiding bestaat uit verschillende Levels en kan in een relatief kort tijdsbestek doorlopen worden op voorwaarde van voldoende golfkennis en ervaring in de golfsport. Iedereen die golfleraar, golftrainer, golfcoach of golfprofessional wil worden kan bij ons als één van de meest toonaangevende opleidingscholen terecht.

De opleiding tot golfleraar biedt de volgende mogelijkheden:

- Level II: de opleiding tot Assistant Golf Teaching Professional

- Level III: de opleiding tot Certified Teaching Professional

- Level IV: de opleiding tot Master Teaching Professional

 

Op deze website vindt u meer informatie over de opleidingen, op welke data deze gegeven worden, het certificeringsysteem en de organisatie van de DGTF.

Iedere student heeft een andere achtergrond en derhalve een eigen programma om de opleiding succesvol te kunnen afronden. Nadat uw aanvraag voor informatie binnen is nemen wij snel contact met u op om één en ander te bespreken, waarna een intrakegesprek kan plaatsvinden.

Bij aanvang van de DGTF Level III opleiding zijn de golfleraren in opleiding automatisch lid van de vereniging: DGTF. De laatste jaren is de populariteit van het lesgeven enorm toegenomen en is de organisatie erg snel gegroeid waardoor de behoefte ontstond de belangen van de in Nederland werkzame golfleraren in een eigen organisatie te behartigen.

De vereniging behartigt de belangen van haar leden en vormt een netwerk waarin kennis uitwisseling centraal staat. De DGTF organiseert naast de maandelijkse nationale wedstrijden ook internationale wedstrijden, Verder worden onder de auspicien van het DGTF Education Center meerdere keren per jaar diverse seminars, workshops en trainingen gegeven.
Dit alles om het hoge kennis- en spelniveau van de leraren te waarborgen.

Binnen de Nederlandse organisatie bestaan 2 entiteiten:

  1. De vereniging: DGTF.
  2. Het opleidingsinstituut: DGTF Education Centre
 
Hoofd opleidingen Marco van Maaren.
 
President van het DGTF Education Centre: Edward J. Verstraten
 
 
 
2016-02-05