Verslag level III cursus maart 2018

De level III opleiding tot Golfleraar vond in het voorjaar plaats in Alicante aan de zuid oost kust van Spanje op het golf Resort El Plantio. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een prachtige en leerzame week heb gehad. Het is heel vermoeiend om een opleiding die bij andere organisaties in anderhalf jaar wordt gedaan in 6 maanden af te ronden. Het teaching aan de mat met live student, het leren van de veiligheids eisen,het voortdurend bewust zijn van je juiste posities, waar je de bewegingen van je leerling kan zien is in het begin heel vermoeiend. De instructies beantwoordden volledig aan mijn verwachtingen en veel zaken werden mij duidelijk gemaakt. Het onderscheid wat je kunt maken na deze informatie werpt veel licht op leraren die elkaar ogenschijnlijk vaak tegenspreken. Ieder vanuit hun eigen filosofie.

De hartelijke ontvangst en service van Franchesca Supulcre de algemeen manager, was uitstekend. De appartementen waren heel groot en met gescheiden bad en douche, het eten, de prachtige omgeving en de organisatie, hebben bijgedragen aan mijn enthousiasme en mijn gevoel dat ik hier in de Dutch Golf Teachers Federation de juiste keus heb gemaakt.

Lvl3cursus 2018 ElPlantioAlicante 1

De El Plantio golfbaan is een par 72 baan ontworpen door Manuel Ferry Ruiz en opende in 1993 haar deuren voor publiek. Het Resort ligt 15 minuten rijden van het vliegveld. De baanlengte voor de heren is 6010 meter van de medal tee’s en voor de dames 5350 meter van de medal tee’s. Een baan met wijde fairways maar wel afgebakend door een afwisselende vegetatie van palmen, vijgen en olijfbomen. Er is weinig out of bounds en de greens zijn groot. Het was om die reden goed om de pin posities te observeren en daar je strategie op af te stemmen. Hole 14 op El Plantio is de moeite van het vermelden waard, 280 meter omhoog met bunker en water en dan een onhooglopende green van 75 meter, gelukkig stond de vlag voorop.

Het Resort heeft eigenlijk alles in huis om een uitstekende toplocatie te zijn voor golf. Alle faciliteiten om goed te oefenen zijn aanwezig. Het enige nadeel is dat van hotel Resort naar het clubhuis is 900 meter lopen maar op verzoek wordt u gehaald.

Ik dank de Leraren Marco van Maaren , Reinier Touw, Edward Verstraten voor het begeleiden en inlevingsgevoel voor de studenten die aan een leuke maar lastige opleiding zijn begonnen, Ook mijn mede studenten Judith Rubens die voor Level IV gaat en moest aantonen dat zij de eerste stappen naar begeleiding kan zetten. Carola Vidor die niet gaat lesgeven maar aan het einde van haar top amateur carrière het naadje van de kous wil weten, Denny Piepers die een prachtige golflocatie heeft en daar zelf de lessen GVB’s en Clinics voor zijn rekening wil nemen op de locatie t’ Lohr in Voorst in de IJsselstreek. Alain Soffner die de schrijver van dit stukje is, golfer en horeca man in hart en nieren, Raymond Barzilay die zijn sporen heeft verdiend in het geven van tennislessen en door het golf virus gegrepen zijn lescapaciteiten in het golf wil etaleren.

Lvl3cursus 2018 ElPlantioAlicante 0

Op het moment dat ik dit schrijf is het vervolg traject van golf leraar ingezet, de balvlucht wetmatigheden en hoe die te gebruiken in het lesgeven. Evaluatie dagen en vele andere studiedagen staan ons te wachten. Captainsdiner Tot slot mochten wij de speech van Edward Verstraten Directeur van het Dgtf educatie centre aanhoren waarin hij benadrukte dat Golf en Golf leraar zijn bestaat uit integriteit en socialiteit en met het deelnemers certificaat van de praktijk week vlogenwij de volgende dag weer terug naar het koude Nederland .

Mijn dank is groot en als bijvangst krijgt ons spelniveau een “boost” Marco onze dank !!!

Alain Soffner  

2nd Month Seminar 2018

 

Geslaagde Master Class met Phil Allen

(met dank aan Golfbaan & Golfacademy Bentwoud)

Maandag 5 maart j.l. was het dan zover. Een grote groep golfleraren van de DGTF met introducees had hun jaarlijkse seminar op golfbaan Bentwoud met niemand minder dan Phil Allen, de golf coach van onze nationale trots Joost Luiten. Vakkundig, inspirerend en leerzaam waren de kernwoorden na afloop van het seminar!

 

2ndMonth2018 groepsfoto

 

8e DGTF wedstrijd / Juliuscup Moyland International

8e DGTF Wedstrijd 9 & 10 oktober 2016, Moyland International Golf

Het jaarlijkse invitatietoernooi van de vereniging DGTF


deze wedstrijd vond dit jaar plaats op de mooie baan van Golf international “Schloss Moyland.

De International Championshipsbaan van 18 holes is omzoomd door schitterende bospercelen, uitdagende waterpartijen en overal op de baan mooie vergezichten. Daar hebben wij volop van kunnen genieten niet alleen vanwege het grote aantal deelnemers maar ook het mooie weer maakte het tot twee prima dagen.

 

Tevens was deze wedstrijd de afsluiting van een bewogen wedstrijd jaar.

De wedstrijden waren over twee dagen verdeeld en bestonden uit de invite wedstrijd die werd gehouden over twee dagen met op de tweede dag de Julius Cup en daaraan verbonden als laatste wedstrijd van het seizoen en de afsluiting van de Order of Merit 2016.

Er kon dus over en voor meerdere prijzen en trofeeën worden gestreden voor zowel de invite, DGTF amateurs en DGTF en PGA Pro’s.

We kunnen spreken over een goede opkomst over beide dagen en tevreden terug kijken op een goed weekend. Mede door de inspanning van Otto Hubregtse en het management van Schloss Moyland heeft dit weekend doorgang kunnen vinden.

Verder is wederom tot uiting gekomen dat wij een vaste schare aan deelnemers hebben en die altijd voor de wedstrijden komen maar ook voor de onderlinge contacten. Dat komt de sfeer zeer ten goede binnen onze vereniging. De eerste avond is er door de blijvers een gezellige avond van gemaakt met een gezamenlijk diner en samenzijn.

Nu de uitslagen van de beide dagen en iedere afzonderlijke wedstrijd.

 

Uitslag van de dag wedstrijd op de zondag. 

Open klasse:

1e Kwint Kuijper.
2e Jolmer de Haas.

Senioren:

1e Voja Laban
2e Edward Verstraten (A)

Amateurs:

1e Joke van der Togt
2e Frank Stevens.

Uitslag Juliuscup (maandag)

Open klasse:

1e Jos Vos

2e Dave Hoekstra

Senioren:

1e Ronald Visser

2e Jo Vos

Ladies:

1e Janna Ruijter

2e Annemieke Verkerk

Amateurs:

1e Suzanne van Wezel

2e Joke van der Togt

3e Anne Vree-Bekkering.

Einduitslag over de tweedaagse wedstrijd ( zondag-maandag)

Open klasse:

1e Kwint Kuijper

2e Gustavo Barrios Rivas

Senioren:

1e Ronald Visser

2e Arnoud Vree (A)

Amateurs:

1e Joke van der Togt

2e Harmen Kuiper

3e Mei Ling Vertsraten - Oei.

Als afsluiting de uitslag van de Order of Merit 2016

Open Klasse:                                                              

1. Jos Vos                                                                     

2. Dave Hoekstra                                                

3. Gustavo Barrios Rivas                                                         

4. Daniel van Dam    

Senioren:

1. Reinier Touw

2. Rene Imthorn

3. Jo Vos

4. Rob Oosenbrugh (A)

                                                  

 De order of Merit 2016 werd gesponsord door Witteveen Golf, Leenders Golf, Dam Golf & Repairs en Holland Golfreizen.

Wij willen deze sponsoren hartelijk bedanken voor hun support en steun die wij van hebben mogen ontvangen.

De wedstrijdcommissie wil de volgende leden bedanken voor hun inzet en steun.
Arnoud Vree, Gustavo Barrios en Bob Steinbacher Voorzitter van de vereniging DGTF.

Wij hopen u allen weer te zien in 2017

Wij wensen u een heel goed uiteinde en gezond en sportief 2017

De wedstrijdcommissie DGTF

Laatste wijziging: 2017-04-06 11:33

 

LvL III - 2015-11, Isla Canela

 
 
 

LvL III Opleiding Isla Canela november 2015

Verslag van de DGTF Level III opleiding

Lees meer...