2nd Month Seminar 2019

Het second month seminar 2019 zal worden gehouden op 25 maart 2019, eveneens op locatie de golfbaan Het Rijk van Nunspeet.
Het thema is: ‘Hoe geven wij onze klanten beter les met het voortschrijden van de leeftijd en vaak uitval van lichaam- en spierfuncties?’ 83% van de golfers is ouder dan 55 jaar en begint meestal laat in dat leerproces. De klant wil niet naar een gymnastieklocatie. Hij of zij wil al golf spelend, het golfspel leren.

 

We beginnen met Katrien de Coster, DGTF lid. Zij studeerde aan de K.U. te Leuven Sporttherapie en Podologie. Zij heeft een grote Fysiopraktijk in België te Scherpenzeel met daarbij een golfschool, die is gespecialiseerd in oudere spelers. Haar doel is de student mobiel te houden en te verbeteren. Bedenk dat in een ronde 9 á 10 km wordt gelopen en zelfs met een buggy is dat nog steeds 3 km. De voeten moeten al dat transport verzorgen en daarbij de swing stabiel houden.

Vervolgens zal Arno Hovius zijn kennis met ons delen.  Arno Hovius is Golfprofessional sinds 1990.Iedereen die de DGTF-opleiding heeft gevolgd, bezit basiskennis over het trainen van spieren, over het skelet en alles wat daarbij hoort.

ArnoHovius

Arno is A-Professional (KSS niveau 4), opgeleid om les te geven tot handicap 0. In 1986 studeerde hij als fysiotherapeut en begon hij met zijn praktijk voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Arno is in 1989 begonnen met golf en het jaar daarna heeft hij de switch gemaakt naar professioneel golf. Met zijn kennis van de biomechanica en fysiologie combineert hij lesgeven en begeleiden van sporters met betrekking tot hun voeding en fysieke gesteldheid.

Deze masterclass zal worden ingedeeld in theoretische en praktische oefeningen, en heeft een lesgevende, praktijkgerichte lading; onmisbaar voor iedereen die lesgeeft.

De logica van de golfswing en praktijk; pitchen en spin control; presteren onder druk; chippen beredeneren en berekenen en een andere manier van visualiseren.
Praktische tips om beter te putten en de green te lezen en om met de druk om te gaan. 

Het bestuur is verheugd dat Arno zijn ervaring met ons wil delen. De combinatie van lichaam en didactiek is van grote waarde in het lesgeven. Zijn ervaring is onontbeerlijk voor iedere pro. 

Schrijf nu in
via de site. Inschrijfgeld € 90, inclusief koffie, lunch en daghap in de avond.  Introcees en niet-leden betalen € 125.

N.b.: In de avond hebben wij de ledenvergadering. Aanvang 20.00 uur einde 21.30 uur (Apart aanmelden op de site.)

 

 

Aanvraag-icon-blue-lang-left