Verslag Second Month Seminar 2017

 

DGTF Second Month Seminar 2017

 JOHN WOOF Golfcentrum Amsteldijk

 

2nd month seminar 2017 - Foto groep DGTF

 

 

 

Op 6 maart 2017 vond het jaarlijkse Second Month Seminar van de DGTF plaats. 

Het thema was de aanwezige leden van de DGTF meer te vertellen over het overbrengen van vaardigheden onder het motto van:  “How do people learn”.

 

 

De ochtendsessie had een theoretische insteek. Na een kort welkom door Edward Verstraten, directeur DGTF education Centre, begon John de dag met een prijsvraag om alle aanwezigen scherp te houden, onder het mom “Always expect the unexpected”. John begon zijn uitleg over hoe mensen leren aan met een stuk over psychologie en prioriteiten, doorspekt met persoonlijke verhalen en met een zware nadruk op het feit dat we hier zijn om elkaar te helpen. Een aantal belangrijke onderwerpen passeerden de revue in deze eerste sessie:

  • Onderscheiden wat de belangrijke dingen zijn in je leven (familie, vrienden, kinderen, gezondheid) versus de minder belangrijke dingen en de omringende ruis;
  • Oppassen dat je geen slachtoffer wordt van je eigen succes;
  • Wat alle mensen nu eigenlijk willen (aandacht en het gevoel erbij te horen);
  • De gunfactor en dat mensen je negen van de tien keer willen helpen, zolang je de juiste vragen stelt.

Vervolgens vertelde John over zijn eigen achtergrond, en zijn ervaringen in 43 jaar als GolfPro. Hij benadrukte hierbij zijn mission statement, mensen helpen, en bracht naar voren t hoe belangrijk het is om prioriteit te geven aan de opbouw en het onderhoud van je netwerk. Hierbij ging het vooral om regelmatig contact zoeken met de mensen in jouw netwerk, sommigen moet je iedere week bellen, sommigen iedere maand. Hiervoor deelde hij ook een handig invulschema uit aan de aanwezigen. Na een korte pauze vervolgden we de ochtend met een sessie over de zeven verschillende soorten golf leraren. Hierbij benadrukte hij dat de kunst van coaching is om de passende manier te vinden om de materie over te brengen op je student. Als leraar is het goed om well-rounded te zijn, zodat je aan elke student kunt aanpassen, eigenlijk moet je dus van elk van de zeven soorten leraren iets in je hebben. Ook kwamen kort de 13 dingen voorbij die mentaal sterke mensen vermijden.

 

Nadat we hadden genoten van een ruime lunchpauze, vervolgden we de dag met een laatste korte sessie binnen waarbij het buiten-gedeelte van de dag werd ingeleid. Tijdens deze sessie werd onder anderen besproken wat de waarschijnlijkheid is dat een tour pro of een 18-handicapper een put maakt. Hierbij bleek dat zelfs tour pro’s slechts 50% van de putts van 2.40m maken, voor een 18-handicapper bleek dit slechts 27%. Duidelijk werd dat de media een vertekend beeld geeft van het daadwerkelijke spel op grote toernooien. Omdat men uitsluitend de winnaars laat zien Ook werden intake en Personal Action Plan besproken, en het belang van het bijhouden van statistieken door je leerlingen.

 

Na deze sessie volgde een gezamenlijke wandeling rond de 9 werelden van golf op Golfcentrum Amsteldijk. Hierbij werd iedereen gevraagd na te denken over mogelijke verbeteringen van deze oefenfaciliteiten, zowel om de veiligheid te verbeteren als om het plezier en de duidelijkheid te vergroten. Na deze wandeling werd de groep in tweeën gesplitst. Een deel kreeg uitleg over de werkwijze in een studio, en welke materialen nodig zijn bij de inrichting van een studio om zo leerlingen het best te kunnen begeleiden. Het andere deel van de groep ging aan de gang met een opdracht om ballen in een toren van banden te slaan, eerst met een lobshot met een ijzer 5, en daarna met een lobwedge.

Aan het einde van deze opdracht, een welkome afwisseling na de dag binnen doorgebracht te hebben, trokken wij weer terug naar het restaurant voor de afsluiting van de dag. Hier kwam nog kort de 60-second-shot-routine voorbij, en een aanraden van John om de eerste les met beginners op de baan plaats te laten vinden om hen zo extra te enthousiasmeren voor de sport.

Het seminar eindigde met een dankwoord van Edward Verstraten, waarbij hij John een aantal dozen van de nieuwe Wilson Staff DX3-Urithaene ballen overhandigde.

 

Laatste wijziging 2017-04-06 12:10

 

Verslag geschreven door Denise Terpstra en geredigeerd door de DGTF.