Verslag La fInca

 
Finca-1

Verslag La Finca 2014

Samenvatting van de Level III opleiding 22-30 maart 2014. 

La Finca 

DGTF golfopleiding level III eerste module
22 – 30 maart 2014
La Finca – Alicante

 

 

De locatie die gebruikt werd om de basis opleiding van de golfleraren opleiding te geven was voor het educatie centre gekozen voor het prachtige Golf Resort "La Finca ", aan de Middellandse zeekust in de provincie Murcia. La Finca is onderdeel van de Trivé-groep die naast de GC La Finca Golfclub ook het beheer heeft over GC Villamartin Golfclub en GC Las Ramblas Golfclub.

De reis Eindhoven – Alicante met daarna de transfer naar het hotel duurde minder dan een halve dag. Dus was er na het inchecken en de lunch een mogelijk heid om de baan te verkennen en een eerste opdracht uit te voeren.

Golfresort La Finca heeft een uitstekend hotel met zeer vriendelijk personeel, goede ruime hotelkamers en een prima ontbijt- en dinerbuffet. De uitstekende ondersteuning en begeleiding vanuit het hotel was in handen van mevrouw Maria Medina.
De lange 18-holes golfbaan van La Finca lag er prima bij met kwalitatief zeer goede greens (stimp 9-10). Op de driving range, met vlak daarnaast meerdere greens en bunker, was genoeg ruimte om te trainen voor de diverse competitieteams uit diverse landen en voor de equipe van de DGTF.
Het leslokaal was prima; ruim, rustig gelegen en van alle moderne gemakken voorzien, zoals internet.

De deelnemers aan de cursus waren:
• Paul Scholte op Reimer
• Pieter Collen
• Rob van de Burg
• Harrie Jabroer
• Peter van der Togt
• Jolmer de Haas

De DGTF-leraren waren:
• Edward Verstraten
• Ron Korteknie
• Jeroen Dekker

Nieuw in deze cursus was het gebruik van de flightscope. Naast het analyseren van de swing van de cursisten, werden de balvluchtwetmatigheden uitgebreid behandeld met behulp van de radartechnologie van de flightscope.

In het nabij gelegen authentieke stadje Torrevieja zijn drie Nederlandse echtparen woonachtig die graag model wilden staan als lesklanten voor de DGTF-leraren in opleiding. De handicaps van de echtparen varieerden tussen de HCP 11 en 28, voorwaar een pittige kluif voor de DGTF-studenten. De kwaliteit van het lesgeven was echter dusdanig hoog dat de leerlingen graag nog een keer les wilden hebben, hetgeen geschiedde. Daaruit bleek dat de eerste les geen toeval was, want ook tijdens de tweede les bleef het niveau van het lesgeven onverminderd hoog.

Deze sportieve homogene groep presteerde buitengewoon, hoewel het opleidingsteam dat eigenlijk voor de cursus al ingeschat had. Ook bij deze groep is andermaal bewezen dat middels een modulair systeem het mogelijk is om van een sportieve speler in korte tijd een gedegen golfleraar te maken.
Met als hoogtepunt het behalen van de PAT-scores (Playing Ability Tests) door Jolmer de Haas en Paul Reimer op Scholte.

Een geslaagde week, voor herhaling meer dan vatbaar.

Aanvraag-icon-blue-lang-left