LvL III - 2015-03, La Vaucouleurs

LvL III - 2015-03 06
 
 
 

LvL III Opleiding La Vaucouleurs maart 2015

Verslag van de DGTF Level III opleiding 21-29 maart 2015. 

Verslag

level IIi opleiding Dutch Golf Teachers Federation education centre.

Op de prachtige locatie van Golf resort Vaucouleurs in het dorp Civry-la-Foret mochten wij de Le Vallon Baan en De La Riviere baan gebruiken om de nieuwe GTF golfleraren op te leiden. Alexander van de Graaff van GC Cleydael, Daniel van Dam van Golfclub Concordia Delft, Tjarko Erdtsieck Sportpsycholoog, Matthijs Schenkeveld van Gc Bentwoud en Paul Weber van Golfclub Westland.

Zij zijn buitengewoon gemotiveerde sportleraren en kunnen zelf uitstekend golfspelen. Onder de bezielende leiding van Edward Verstraten Directeur DGTF en onder auspiciën van Marco van Maaren Master GTF teacher en PGA A Golfleraar.

Aan bod kwamen in de week de balvlucht wetten, bal inventarisatie zowel handmatig als met de flightscope, TGM Accumulatoren en streven naar Swinging versus Hitting. In de voorstudie waren de teaching posities en de cure en faults reeds bestudeerd. Kortom een zware week, maar heel bijzonder was dat iedereen met vlag en wimpel door de zware opgave's kwamen. Uiteraard worden alle resultaten in het KSS portfolio opgeslagen. Hiervoor waren Reinier Touw en Arnoud Vree speciaal over gekomen om de juiste werkopdrachten te verstrekken en de resultaten te rubriceren. Voor de snelheid in de baan en het baan driving range gedrag was Charles Mikkers LVL III GTF er verantwoordelijk.

Zonder de Study ruimte die ons was aangeboden door de directeur Pierre Jacob van GC Vaucouleurs hadden wij niet die vooruitgang kunnen maken. Matthijs Schenkeveld gaf op donderdag een uitstekende demo met de Flightscope een techniek die hij heeft geleerd van Dave Hoekstra Golfleraar PGA op GC Bentwoud.

Vele trainingen staan er nog te wachten want "who dares to teach has to learn always " te beginnen met bio mechanica onder leiding van Arno Hovius PGA golfleraar en Fysio therapeut en voedsel deskundige. Rest mij tot slot uit te kijken naar de praktijk dagen met Marco en de shortgame dagen op de GC Scherpenberg.

Ondanks de kou en regen een prachtige week met dank aan allen

Edward J Verstraten dir DGTF education centre KSS

 

 

Aanvraag-icon-blue-lang-left