LvL III - 2015-07, La Vaucouleurs

 
 
 Vaucouleurs
 

LvL III Opleiding La Vaucouleurs juli 2015

Verslag van de DGTF Level III opleiding juli 2015. 

Verslag

level IIi opleiding Dutch Golf Teachers Federation education centre.

De Dutch Golf Teachers Federation Education heeft weer een Level III opleiding gegeven op uitstekende, Vaucouleurs Golf Resort (2 maal 18 holes championship golfbanen en een 9 holes par 3 baan) in Frankrijk van 25 juli tot en met 2 augustus 2015, tijdens welke 4 assistent Golf leraren werden opgeleid. Kwint Kuipers, Lex Mortel, Nellemieke Jordaan en Andreas Spek waren de zeer gemotiveerde kandidaten.

Vaucouleurs Golf Resort is gelegen in Civry-la-Foret, net ten westen van Parijs.

Golfresort Vaucouleurs heeft 2 verschillende courses: De links-achtige Les Vallons en de zeer glooiende La Riviere. Het golf resort zelf is gebouwd in 1987 op een 250 hectaren grote domein architect Michel Gayon, en is gelegen in het gebied genaamd de Yveslines. Michel Gayon, een bekende golf architect en eigenaar van Gayondesign (Gayondesign.com), heeft een aantal 5-sterren golfbanen ontworpen in Frankrijk (bijvoorbeeld: La Baule International, Roquebrune Golf en Pont Royale), Turkije (bijvoorbeeld: Gloria Golf Ozaltin en Verde Golf) en in Senegal (Dakar Golf). 

Dankzij directeur Pierre Jacobs van Vaucouleurs Golf Resort, kon de DGTF gebruik maken van de uitstekende faciliteiten welke in zeer uitgebreide vorm aanwezig zijn. De drivingrange, de putting green en ook het zeer goed uitgeruste klaslokaal zorgde voor een zeer geslaagde opleidingsweek.

Deze zeer speciale groep studenten met zeer ervaren atleten, waaronder een tennis leraar, een voormalige soldaat en de club kampioen van Golfclub Driene (Nederland), begonnen hun nieuwe carrière als een golf leraar tijdens deze zeer intensieve 9 dagen van instructie. Master Teacher en directeur DGTF Edward J. Verstraten heeft de kandidaten alle basisprincipes van het lesgeven, met het oog op een volledige en uitstekend golfleraarschap, in een uitstekende leeromgeving onderwezen.  

Balvlucht Wetmatigheden incl. Flightscope sessie.
De Accumulatoren van de swing volgens het Golfing Machine Concept van Homerus Kelly.
How do people Learn incl het gebruik van video swing analyse en de correcte leer posities,waren enkele van de belangrijkste onderwerpen van de cursus.

Ook werden een aantal golflessen gegeven aan een ​​groep van 8 amateur golfers, die speciaal voor deze cursus naar Frankrijk waren gekomen. Dit zorgde dat de totale groep uit 14 personen bestond. Onder de amateur golfers waren hoog, midden en lage handicappers en ook prominente golfers, zoals de voorzitter van Golfpark Wilnis (Nederland), Dick Westerveld, die de gelegenheid ten baat nam om een ​​blik op de uitstekende organisatie en training van de DGTF te nemen. Het spreekt vanzelf, dat alle resultaten van de Level III cursus op video geregistreerd zijn en dat de diverse onderdelen van de opleiding op schrift zijn gesteld zodat e.e.a. eventueel in de KSS portfolio kan worden opgenomen.

 
Deze intensieve opleidingsweek is een zeer belangrijk onderdeel van de gehele opleiding. 

De gehele opleiding bestaat uit diverse onderdelen welke verder als workshops en seminars worden gegeven. Hieronder vallen o.a.: Biomechanica, Empathie, Clubfitting, BHV en Ondernemerschap. 

Alle opleidingen en cursussen staan onder de supervisie van hoofd opleiding Marco van Maaren, Master Golf Teacher WGTF en PGA Level A leraar en worden uitgevoerd door experts in hun respectieve vakgebieden.  


Edward Verstraten.

 

Terug naar Index 

Aanvraag-icon-blue-lang-left