LvL III - 2016-03, Henrie Chapelle

Verslag foto 1 
LvL III Opleiding Henrie Chapelle maart 2016

Verslag van de DGTF Level III opleiding maart 2016. 

 

Zondag 27 maart

 

Rond 12.00 uur arriveerde iedereen op de plaats van bestemming: Golf & Country Club Henri Chapelle, in Welkenraedt, Belgie. ‘s Middags konden we meteen aan de bak, want er stond een PAT-wedstrijd op het programma. De baan was erg lastig, mede door de grote hoogteverschillen. Ook door de spanning heeft helaas niemand zijn PAT gehaald.

 

Maandag 28 maart

 

Slaan met links blijkt lastig te zijn! De lessen waren erg boeiend en leerzaam. We kregen materialen uitgereikt om die te gebruiken bij de les. Nadat we de theorie hebben gehad, over diverse begrippen, het effect van de lessen in spiegelbeeld, de les in verschillende posities (1 tot en met 4), en wat je ziet in die posities, zijn we naar buiten gegaan om dit alles in de praktijk te brengen. We kregen een opdracht mee, toen we de baan in gingen: we mochten alleen met een ijzer 6 afslaan. Dit was leuk en interessant om te doen.

 

Dinsdag 29 maart

 

De ochtend bestond voornamelijk uit observeren van Kwint en Diederik. Het belangrijkste was het corrigeren, het kijken in alle posities en opschrijven wat je zag en wat in jouw ogen niet goed was aan hun swing. ’s Middags gingen we de PAR-3 baan op, in een koppel van 3 en 2 en hebben we met een ijzer 6 afgeslagen. Het was een leuke ervaring om op een PAR-3 baan met een 6 af te slaan. We maken lange dagen, maar dit is het allemaal zeker waard!

 

Woensdag 30 maart

 

We begonnen om 08.00 uur met de theorie. Daarna gingen we verder met observeren en analyseren van de swing van Benno, Cees en Otto.In de middag gingen we met de meester zelf, Edward, shortgame oefenen. Het was kort, maar zeer leerzaam, in de regen en met harde wind. We hebben op verschillende manieren het korte spel geoefend; op 1 been, de hinge and hold methode en ook grotere afstanden leren slaan. Ook gingen we de baan in en we mochten alleen met een houten afslaan. Na de afslag mochten we het zelf weten.

 

Donderdag 31 maart

 

Alweer de laatste dag. Helaas werkte het weer niet mee en in plaats van een 18 holes PAT wedstrijd te lopen, moesten we het helaas bij 9 holes laten. Na het uitstekende Captains Diner met de dresscode ‘jasje-dasje’ en de mooie woorden van Edward, keerde iedereen weer huiswaarts, alweer uitkijkend naar de volgende cursusdag van de DGTF!

 

Edward en Marco: BEDANKT VOOR DE LEERZAME EN GEZELLIGE DAGEN!

 

Benno—Diederik—Cees —Kwint—Otto

 

Aanvraag-icon-blue-lang-left