4e Wedstrijd Order of Merit 2016

20 juni 2016, 4e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Wilnis

De Golfbaan Wilnis is een 18 holes golfbaan waarvan de tweede negen pas kort geleden in 2012 in gebruik is genomen. De baan heeft van de NGF een A-status ontvangen.
De baan is voorzien van mooie waterpartijen, verraderlijke hoogteverschillen en uitstekende fairways. Gerard Jol is de architect van de golfbaan die in zijn totaliteit 5859 meter lang is. De baan is afwisselend met vele hoogte verschillen.

 

Wij danken het management van Golfpark Wilnis voor hun gastvrijheid en ondanks de slechte weersomstandigheden was de baan prima te spelen met goede greens en daarvoor onze dank aan de Greenkeepers.

 

Het werd een winderige en regenachtige dag op Golfpark Wilnis.
Vandaag weer een groot aantal deelnemers en dat was onder deze omstandigheden een compliment waard voor de deelnemers.
Ook op deze dag konden we weer een aantal invite’s begroeten en die hebben naar hun zeggen het goed naar hun zin gehad. Echter de omstandigheden waren erg zwaar en vele hebben de 18 holes niet volbracht.
Maar de onderlinge sfeer heeft daar niet onder geleden.

 

Edward Verstraten gaf de aanwezigen een korte uitleg over de interne out of bounce situatie en hoe wij deze regel toe moeten passen, dit omdat deze regel toch weer voor vragen zorgde.

Om hier in de toekomst geen problemen meer meet te hebben zal e.e.a. duidelijker in het wedstrijdregelement worden vastgelegd.

 

Door de erbarmelijke weersomstandigheden werden de 18 holes slechts door enkele spelers volgemaakt, dit op zich is al bewonderenswaardig.
Ook spelers die een DQ hadden speelde met hun flight gewoon door heren en dames dank hiervoor klasse.

In de open klasse werd eerste Jos Vos met 77 slagen een mooie score.

Jos bedankte ons voor de wijze van ontvangst en prees onze goede onderlinge band en vriendelijke sfeer.

 

Bij de senioren werd Reinier Touw eerste en Leendert de Goey tweede.

 

Bij de PAT werd Mark Blomme eerste en rens Valk tweede

 

Na de prijsuitreiking is er nog met alle aanwezigen een gezellig diner gehouden onder een zeer goede sfeer

 

Verder mijn dank aan Gustafo Barrios die de wedstrijd leiding weer op een goede en accurate wijze heeft ondersteund.

 

Graag zien wij u op de volgende wedstrijd van de DGTF die zal worden gehouden op Liemeer.

 

 

De wedstrijdcommissie DGTF

Lees meer...

3e Wedstrijd Order of Merit 2016

23 mei 2016, 3e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Bentwoud

Een helaas winderige en regenachtige dag in mei op de Golfbaan Bentwoud het dominante clubhuis van architecten bureau Zilt torent er bovenuit. Oorspronkelijk ontworpen in glas werd het uiteindelijk in roest platen neergezet. Misschien een gedachte aan Serra de beeldhouder die van zware industriële platen kunstwerken schiep te bewonderen in Bilbao. De baan is oorspronkelijk ontworpen door Jol baanarchitecten waar Michiel van der Vaart er zijn stempel op heeft gedrukt.Wij danken de Golfschool Bentwoud van Jos Vos, Jo Vos en Dave Hoekstra voor hun gastvrijheid en het ter beschikking stellen van de prijzen voor de winnaars in de verschillende categorieën.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen was de baan prima te spelen met goede greens en daarvoor onze dank aan de Greenkeepers. 
Vandaag weer een groot aantal deelnemers en dat sterkt onze vereniging DGTF.

We konden ook weer een aantal invite’s begroeten en die hebben het, naar hun zeggen, goed naar de zin gehad en werden door de collegae prima begeleid.

Verder een compliment aan alle deelnemers voor de wijze waarop onder deze omstandigheden gespeeld werd, binnen 4 uur en 15 minuten was iedereen binnen en dat is onder deze omstandigheden prima.

Alvorens er werd overgegaan naar de prijsuitreiking werd aan Annemieke Verkerk de Level III pas overhandigd door Edward Verstraten, Dir. DGTF education. Annemieke heeft deze verkregen door haar inzet en doorzettingsvermogen en voldoet aan alle voorwaarden om een goede golfleraar te zijn.

De DGTF education en vereniging DGTF werken samen in wedstrijden om de  Order of Merit, deze wordt gesponsord door Holland Golf , Leenders Stukadoor en Daniel van DAMrepairs en de  Playing Ability Test (deel van de opleiding ) te realiseren en ook de Training Tour waar iedereen die beter wil leren spelen van advies kan worden voorzien.

Verder wil de wedstrijd commissie Gustavo Barrios en Mathijs Schekeveld bedanken voor hun inzet en ondersteuning.

Heren hartelijk dank

De Wedstrijd commissie

Lees meer...

2e Wedstrijd Order of Merit 2016

18 april 2016, 2e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golf4all, Harderwijk

Van oudsher een golfbaan die in het bos was gelegen naar een meer open golfbaan waar strategisch geplaatste bunkers een belangrijke rol spelen. De baan is enorm veranderd heeft het karakter van een "inland Links-course" gekregen . De NGF heeft in 2007 de A-status gegeven aan Golfbaan Harderwold oude benaming nu  Golf 4 All Harderwijk. Baanmanager Mark Lenselink en zijn team hebben ook deze keer de DGTF gastvrij ontvangen op gezien de weersomstandigheden uitstekend onderhouden baan.

Lees meer...

1e Wedstrijd Order of Merit 2016

1e Vereniging DGTF Order of Merit Wedstrijd maart 2016, Golfbaan de Scherpenbergh

Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers. Door de hoogwaardige kwaliteit van het baanonderhoud zijn de zomergreens het hele jaar open. Wij danken het personeem o.l.v. manager Joost Poppe voor de goede service en het vrije ontvangst die wij op de Scherpenbergh al jaar en dag mogen ontvangen.

Lees meer...

Aanvraag-icon-blue-lang-left