3e Wedstrijd Order of Merit 2017

15 mei 2017, 3e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Turfvaert


Voor de DGTF was dit alweer de derde wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.

Hierbij wat bijzonderheden over deze baan.
Frank Pont’s ontwerp filosofie bouwt voort op de traditie van klassieke golf architecten zoals Harry Colt, Tom Simpson en Alister MacKenzie uit het begin van de 20ste eeuw. Deze architecten hadden gemeen dat de kwaliteit van hun golfbaan ontwerpen voortkwam uit hun sterke focus op natuurlijk en strategisch design.
De Linkscourse is gebaseerd op de strategieën en speelkarakteristieken van de beroemde, klassieke Britse golfbanen, natuurlijk ingebed in de omgeving. Weidse uitzichten, glooiende, harde fairways, verraderlijke rough, ruwe bunkers en mooie greens in Britse stijl zijn kenmerken van een Linkscourse. De Turfvaert ligt ver weg van de kust, in het binnenland en daarom ook wel genoemd een ‘Inland Linkscourse’.
Wij willen Joke en haar Team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen. Verder heeft Sacha Labruaire, die op deze baan werkzaam is als golf pro, ervoor gezorgd dat wij op deze mooie baan konden spelen daarvoor onze dank.
Vandaag kon er onder mooie weersomstandigheden worden gespeeld en op een baan die in een goede conditie was gespeeld.

Door de baan werd er goed en gedisciplineerd gespeeld wat de snelheid ten goede kwam zodoende waren alle flights strak op tijd.

Lees meer...

2e Wedstrijd Order of Merit 2017

20 april 2017, 2e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Scherpenbergh


De fraaie 18 holes golfbaan van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers.
Wij willen Joost Poppe en Jaap Thomassen en hun team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen.
Voor de DGTF was dit alweer de tweede wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.
Vandaag kon er onder goede weersomstandigheden en de  baan in een goede conditie worden gespeeld. Er werd op hole 1 en 10 gestart, zodat we aan het einde bijna gelijktijdig aankwamen en de prijsuitreiking kort na de laatste flight kon worden gedaan, wat goed is voor het onderlinge contact en de sfeer en die is voor ons altijd belangrijk. Wij konden allen mooi op tijd aan het diner en dat zorgt altijd weer voor een gezellige afsluiting en dan kunnen we weer terug denken aan een goede en sportieve speeldag.

Lees meer...

1e Wedstrijd Order of Merit 2017

20 maart 2017, 1e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Het Rijk van Nunspeet


Een helaas winderige en regenachtige dag in maart op de baan van het Rijk van Nunspeet.


De 27-holes championship course van Het Rijk van Nunspeet is fraai gelegen in de Veluwse natuur.
Het Rijk van Nunspeet is in 1987 ontworpen door de internationaal vermaarde golfarchitecten J. Dudok ,Paul Rolin en Alan Rijks

De zandgrond zorgt voor een goede bespeelbaarheid, ook bij minder mooi weer.

Dat hebben wij kunnen ervaren op deze regenachtige en winderige dag.
Het bleek onder deze omstandigheden een behoorlijke uitdaging om een mooie score binnen te brengen.

Lees meer...