7e Wedstrijd Order of Merit 2017

Wedstrijd 7 van de vereniging DGTF gehouden op 18 september op Golfbaan Stippelberg


Deze jonge maar schitterende baan is in maart 2011 volledig in gebruik genomen. De 18-holes baan is een echte Championship Course en is onderverdeeld in negen holes met voornamelijk heideplanten en negen holes gesitueerd langs grote waterpartijen.

 

 

Het golfcomplex is ontworpen door golfbaanarchitect Michiel van der Vaart met medewerking van collega’s Gerard Jol en Philip Spogard van Jol Golf Design. Jol Golf Design is onder andere bekend van golfbaan Bleijenbeek in Afferden, Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfpark De Haenen in Teteringen Op deze baan was geen probleem met ruimte en doordoor is de spel strategie tot volle wasdom gekomen. Een groot compliment aan Michel van der Vaart. Aan de NGF het advies:... doe hier het Open !!!.

Lees meer...

6e Wedstrijd Order of Merit 2017

Wedstrijd 6 van de vereniging DGTF gehouden op 21 augustus op Golfbaan Liemeer


 

 

Ons DGTF lid en backoffice tycoon Arnoud Vree heeft er weer voor gezorgd dat wij op deze mooie en technische baan onze wedstrijd konden spelen.

 

De uitstekende ontvangst, net als de keren hiervoor, werd verzorgd door de heer Rob Schroen en Lennart de Caddymaster. Uiteraard hiervoor onze dank. Ondanks het onderhoud aan de greens bleken deze uitstekend bespeelbaar.

Lees meer...

5e Wedstrijd Order of Merit 2017

10 juli 2017, 5e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Delfland


 

Verslag van de DGTF Wedstrijd op Golfbaan Delfland te Schipluiden

 

Deze wedstrijd telt mee voor de order of merit van 2017 en werd gespeeld op de 36 holes baan van de openbare baan van Golfbaan Delfland gelegen in het natuurgebied Midden-Delfland in de gemeente Schipluiden.

 

Vandaag mochten wij ons met veel deelnemers op de baan die door Gerard Jol is ontworpen onze strokeplay wedstrijd spelen. Na eerst gastvrij te zijn ontvangen door Janneke v d Berg speelden wij de blauwe baan, een linksachtige open baan met veel glooiing en strategisch geplaatste bunkers en de rode baan, deze baan heeft een aantal wijzigingen ondergaan die de baan een stuk interessanter maken en de deelnemers uitnodigen tot beken spel of er voor te gaan, het is een wat meer parkachtige baan met een aantal waterpartijen. Ondanks dat de baan noch vrij jong is en het nog even duurt tot hij tot volledige ontwikkeling komt zien we de contouren en ideeën die de architect heeft bedacht al aardig vorm krijgen.

Lees meer...

4e Wedstrijd Order of Merit 2017

19 juni 2017, 4e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Wilnis


De Golfbaan Wilnis is een 18 holes golfbaan waarvan de tweede negen pas kort geleden in 2012 in gebruik is genomen. De baan heeft van de NGF een A-status ontvangen.

Gerard Jol is de architect van de golfbaan die in zijn totaliteit 5859 meter lang is.

De baan is afwisselend met waterpartijen en vele hoogte verschillen.

 

Wij danken het management van Golfpark Wilnis voor hun gastvrijheid en het weer werkte bijzonder mee dat t.o.v. het vorig jaar toen spoelden wij weg en nu hadden wij super weer met een temperatuur tussen de 32 en 35 graden.

We hebben kunnen spelen op een goed onderhouden baan en onze dank gaat dan uit naar de greenkeepers.

Door deze warmte was het voor de deelnemers goed opletten met brandende de zon op het hoofd, belangrijk goed drinken en de huid beschermen.

Lees meer...