6e Wedstrijd Order of Merit 2016

22 augustus 2016, 6e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Delfland

 

De 6de wedstrijd meetellend voor de order of merit werd verspeeld op de 36 holes baan van de openbare pay and play baan van Golfbaan Delfland gelegen in het natuurgebied Midden-Delfland in de gemeente Schipluiden.

 

Vandaag mochten wij ons met veel deelnemers op de baan die door Gerard Jol is ontworpen onze strokeplay wedstrijd spelen. Na eerst gastvrij te zijn ontvangen door Janneke v d Berg speelden wij de blauwe baan, een linksachtige open baan met veel glooiing en strategisch geplaatste bunkers en de gele baan, een wat meer parkachtige baan met veel waterpartijen. Ondanks dat de baan noch vrij jong is en het nog even duurt tot hij tot volledige ontwikkeling komt zien we de contouren en ideeën die de architect heeft bedacht al aardig vorm krijgen.

 

Voor degenen die de baan nog niet eerder gespeeld hebben viel het niet mee om de baan te spelen zeker in de sterke wind, Beaufort 5 waardoor de baan door het open karakter flink zijn tanden kon laten zien.

 

De scores waren zoals te verwachten met de inmenging van de wind niet de laagste van dit seizoen. Echter, de druk nu de order of merit zich begint af te tekenen, is spannend aan het worden en de komende wedstrijden worden dus belangrijk.

 

Een speciale dank gaan uit naar de inspanningen die Daniel van Dam, golfleraar GTF heeft gedaan om golfleraar op een van de oudste sportclubs van Nederland Concordia Delft en Janneke vd Berg Events manager van golfbaan Delfland evenals Tinus Vernooij een van de oprichters van golfbaan Delfland tevens voorzitter Nederlandse vereniging van Golfbanen exploitanten ( NGV ) en zeker niet in de laatste plaats José Loomans collega professional van de PGA en bestuurslid stichting Golf voor Gehandicapten voor het meespelen en hun aanwezigheid.

 

Wij danken jullie voor jullie aanwezigheid en hopen jullie in grote getalen aanwezig te zien op de volgende wedstrijd op GC Dorhout Mees Biddinghuizen en Moyland International.

 

Lees meer...

5e Wedstrijd Order of Merit 2016

18juli 2016, 5e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golf & Countryclub Liemeer

Arnoud Vree heeft er wederom voor gezorgd dat wij op deze mooie en technische baan onze wedstrijd konden spelen.

De uitstekende ontvangst - zoals de keren hiervoor - werd verzorgd door de heer Rob Schroen. Uiteraard hiervoor onze dank.

Op de voormalige spruitjesvelden heeft golfarchitect Alan Rijks een mooie golfbaan ontworpen. Het golfcomplex is gelegen in een echte Hollandse polder; de 18 holes Championship Course ligt in het lage deel, de Bovenlandenbaan en de oefenfaciliteiten liggen in het hoge deel van de polder. Centraal in het golfcomplex staat het clubhuis.

De 18 holes Championship Course is een technische baan, die met beleid moet worden gespeeld. Zo niet, dan kun je in de problemen komen, enerzijds door de waterpartijen, anderzijds door de hoge rough. Door het open karakter van de baan speelt wind altijd een rol van betekenis. Het ‘inland-links’karakter van de baan wordt vaakgeroemd.

Deze dag hebben wij onder bijzonder mooie weersomstandigheden kunnen spelen, zeker in vergelijking tot de wedstrijddag op Wilnis, die vergezeld ging van regen en nog eens regen.

Door de sponsor van de dag Van Dam Repairs werden 2 dozen ballen beschikbaar gesteld. Dank hiervoor.

 

Lees meer...

4e Wedstrijd Order of Merit 2016

20 juni 2016, 4e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Wilnis

De Golfbaan Wilnis is een 18 holes golfbaan waarvan de tweede negen pas kort geleden in 2012 in gebruik is genomen. De baan heeft van de NGF een A-status ontvangen.
De baan is voorzien van mooie waterpartijen, verraderlijke hoogteverschillen en uitstekende fairways. Gerard Jol is de architect van de golfbaan die in zijn totaliteit 5859 meter lang is. De baan is afwisselend met vele hoogte verschillen.

 

Wij danken het management van Golfpark Wilnis voor hun gastvrijheid en ondanks de slechte weersomstandigheden was de baan prima te spelen met goede greens en daarvoor onze dank aan de Greenkeepers.

 

Het werd een winderige en regenachtige dag op Golfpark Wilnis.
Vandaag weer een groot aantal deelnemers en dat was onder deze omstandigheden een compliment waard voor de deelnemers.
Ook op deze dag konden we weer een aantal invite’s begroeten en die hebben naar hun zeggen het goed naar hun zin gehad. Echter de omstandigheden waren erg zwaar en vele hebben de 18 holes niet volbracht.
Maar de onderlinge sfeer heeft daar niet onder geleden.

 

Edward Verstraten gaf de aanwezigen een korte uitleg over de interne out of bounce situatie en hoe wij deze regel toe moeten passen, dit omdat deze regel toch weer voor vragen zorgde.

Om hier in de toekomst geen problemen meer meet te hebben zal e.e.a. duidelijker in het wedstrijdregelement worden vastgelegd.

 

Door de erbarmelijke weersomstandigheden werden de 18 holes slechts door enkele spelers volgemaakt, dit op zich is al bewonderenswaardig.
Ook spelers die een DQ hadden speelde met hun flight gewoon door heren en dames dank hiervoor klasse.

In de open klasse werd eerste Jos Vos met 77 slagen een mooie score.

Jos bedankte ons voor de wijze van ontvangst en prees onze goede onderlinge band en vriendelijke sfeer.

 

Bij de senioren werd Reinier Touw eerste en Leendert de Goey tweede.

 

Bij de PAT werd Mark Blomme eerste en rens Valk tweede

 

Na de prijsuitreiking is er nog met alle aanwezigen een gezellig diner gehouden onder een zeer goede sfeer

 

Verder mijn dank aan Gustafo Barrios die de wedstrijd leiding weer op een goede en accurate wijze heeft ondersteund.

 

Graag zien wij u op de volgende wedstrijd van de DGTF die zal worden gehouden op Liemeer.

 

 

De wedstrijdcommissie DGTF

Lees meer...

3e Wedstrijd Order of Merit 2016

23 mei 2016, 3e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Bentwoud

Een helaas winderige en regenachtige dag in mei op de Golfbaan Bentwoud het dominante clubhuis van architecten bureau Zilt torent er bovenuit. Oorspronkelijk ontworpen in glas werd het uiteindelijk in roest platen neergezet. Misschien een gedachte aan Serra de beeldhouder die van zware industriële platen kunstwerken schiep te bewonderen in Bilbao. De baan is oorspronkelijk ontworpen door Jol baanarchitecten waar Michiel van der Vaart er zijn stempel op heeft gedrukt.Wij danken de Golfschool Bentwoud van Jos Vos, Jo Vos en Dave Hoekstra voor hun gastvrijheid en het ter beschikking stellen van de prijzen voor de winnaars in de verschillende categorieën.

Ondanks de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen was de baan prima te spelen met goede greens en daarvoor onze dank aan de Greenkeepers. 
Vandaag weer een groot aantal deelnemers en dat sterkt onze vereniging DGTF.

We konden ook weer een aantal invite’s begroeten en die hebben het, naar hun zeggen, goed naar de zin gehad en werden door de collegae prima begeleid.

Verder een compliment aan alle deelnemers voor de wijze waarop onder deze omstandigheden gespeeld werd, binnen 4 uur en 15 minuten was iedereen binnen en dat is onder deze omstandigheden prima.

Alvorens er werd overgegaan naar de prijsuitreiking werd aan Annemieke Verkerk de Level III pas overhandigd door Edward Verstraten, Dir. DGTF education. Annemieke heeft deze verkregen door haar inzet en doorzettingsvermogen en voldoet aan alle voorwaarden om een goede golfleraar te zijn.

De DGTF education en vereniging DGTF werken samen in wedstrijden om de  Order of Merit, deze wordt gesponsord door Holland Golf , Leenders Stukadoor en Daniel van DAMrepairs en de  Playing Ability Test (deel van de opleiding ) te realiseren en ook de Training Tour waar iedereen die beter wil leren spelen van advies kan worden voorzien.

Verder wil de wedstrijd commissie Gustavo Barrios en Mathijs Schekeveld bedanken voor hun inzet en ondersteuning.

Heren hartelijk dank

De Wedstrijd commissie

Lees meer...

Aanvraag-icon-blue-lang-left