5e Wedstrijd Order of Merit 2017

10 juli 2017, 5e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Delfland


 

Verslag van de DGTF Wedstrijd op Golfbaan Delfland te Schipluiden

 

Deze wedstrijd telt mee voor de order of merit van 2017 en werd gespeeld op de 36 holes baan van de openbare baan van Golfbaan Delfland gelegen in het natuurgebied Midden-Delfland in de gemeente Schipluiden.

 

Vandaag mochten wij ons met veel deelnemers op de baan die door Gerard Jol is ontworpen onze strokeplay wedstrijd spelen. Na eerst gastvrij te zijn ontvangen door Janneke v d Berg speelden wij de blauwe baan, een linksachtige open baan met veel glooiing en strategisch geplaatste bunkers en de rode baan, deze baan heeft een aantal wijzigingen ondergaan die de baan een stuk interessanter maken en de deelnemers uitnodigen tot beken spel of er voor te gaan, het is een wat meer parkachtige baan met een aantal waterpartijen. Ondanks dat de baan noch vrij jong is en het nog even duurt tot hij tot volledige ontwikkeling komt zien we de contouren en ideeën die de architect heeft bedacht al aardig vorm krijgen.

Lees meer...

4e Wedstrijd Order of Merit 2017

19 juni 2017, 4e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Wilnis


De Golfbaan Wilnis is een 18 holes golfbaan waarvan de tweede negen pas kort geleden in 2012 in gebruik is genomen. De baan heeft van de NGF een A-status ontvangen.

Gerard Jol is de architect van de golfbaan die in zijn totaliteit 5859 meter lang is.

De baan is afwisselend met waterpartijen en vele hoogte verschillen.

 

Wij danken het management van Golfpark Wilnis voor hun gastvrijheid en het weer werkte bijzonder mee dat t.o.v. het vorig jaar toen spoelden wij weg en nu hadden wij super weer met een temperatuur tussen de 32 en 35 graden.

We hebben kunnen spelen op een goed onderhouden baan en onze dank gaat dan uit naar de greenkeepers.

Door deze warmte was het voor de deelnemers goed opletten met brandende de zon op het hoofd, belangrijk goed drinken en de huid beschermen.

Lees meer...

3e Wedstrijd Order of Merit 2017

15 mei 2017, 3e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Turfvaert


Voor de DGTF was dit alweer de derde wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.

Hierbij wat bijzonderheden over deze baan.
Frank Pont’s ontwerp filosofie bouwt voort op de traditie van klassieke golf architecten zoals Harry Colt, Tom Simpson en Alister MacKenzie uit het begin van de 20ste eeuw. Deze architecten hadden gemeen dat de kwaliteit van hun golfbaan ontwerpen voortkwam uit hun sterke focus op natuurlijk en strategisch design.
De Linkscourse is gebaseerd op de strategieën en speelkarakteristieken van de beroemde, klassieke Britse golfbanen, natuurlijk ingebed in de omgeving. Weidse uitzichten, glooiende, harde fairways, verraderlijke rough, ruwe bunkers en mooie greens in Britse stijl zijn kenmerken van een Linkscourse. De Turfvaert ligt ver weg van de kust, in het binnenland en daarom ook wel genoemd een ‘Inland Linkscourse’.
Wij willen Joke en haar Team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen. Verder heeft Sacha Labruaire, die op deze baan werkzaam is als golf pro, ervoor gezorgd dat wij op deze mooie baan konden spelen daarvoor onze dank.
Vandaag kon er onder mooie weersomstandigheden worden gespeeld en op een baan die in een goede conditie was gespeeld.

Door de baan werd er goed en gedisciplineerd gespeeld wat de snelheid ten goede kwam zodoende waren alle flights strak op tijd.

Lees meer...

2e Wedstrijd Order of Merit 2017

20 april 2017, 2e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Scherpenbergh


De fraaie 18 holes golfbaan van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers.
Wij willen Joost Poppe en Jaap Thomassen en hun team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen.
Voor de DGTF was dit alweer de tweede wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.
Vandaag kon er onder goede weersomstandigheden en de  baan in een goede conditie worden gespeeld. Er werd op hole 1 en 10 gestart, zodat we aan het einde bijna gelijktijdig aankwamen en de prijsuitreiking kort na de laatste flight kon worden gedaan, wat goed is voor het onderlinge contact en de sfeer en die is voor ons altijd belangrijk. Wij konden allen mooi op tijd aan het diner en dat zorgt altijd weer voor een gezellige afsluiting en dan kunnen we weer terug denken aan een goede en sportieve speeldag.

Lees meer...