1e Wedstrijd Order of Merit 2016

1e Vereniging DGTF Order of Merit Wedstrijd maart 2016, Golfbaan de Scherpenbergh

Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers. Door de hoogwaardige kwaliteit van het baanonderhoud zijn de zomergreens het hele jaar open. Wij danken het personeem o.l.v. manager Joost Poppe voor de goede service en het vrije ontvangst die wij op de Scherpenbergh al jaar en dag mogen ontvangen.

Voor de DGTF was dit de start van een nieuw seizoen, in haar 16-jarige bestaan.

De speelcondities waren, zeker voor de tijd van het jaar, zeer goed. Er was nagenoeg geen wind en de baan lag er, zoals we gewend zijn op GC de Scherpenbergh, weer erg goed bij.

Ondanks de vroege start van het seizoen, op de tweede maandag van de maand, konden we rekenen op een goede opkomst met veel nieuwe leden en een aantal invites.Door de baan werd er goed en gedisciplineerd gespeeld wat de snelheid ten goede kwam zodoende waren alle flights strak op tijd.

De directeur van het DGTF-educatie Centre Edward Verstraten hield een korte toespraak waarin hij aangaf welke progressie er gemaakt is in de Kwalificatie Sport Structuur tevens verwelkomde hij de nieuwe studenten. Verder was hij blij met de aanwezigheid van verscheidene PGA-pro’s en De Golfacademie van Bentwoud.

Onze vaste NGF Referee Mascha Maier behandelde nog even in het kort enkele nieuwe regels die er dit jaar gekomen zijn en gaf als advies, kijk het na in het nieuwe regel boek en als u er dan niet helemaal uit weet te komen dan kan natuurlijk het nieuwe dicision boek uitkomst bieden.

Uitslagen.

Open Klasse:

1e Dave Hoekstra.

2e Jos Vos

1e Joop Klinkenberg
2e Edward Verstraten

PAT-klasse:

1e Andreas Spek

2e Randy Soemosemito

3 e Mark Blomme & Otto Hubregtse

In de PAT-klasse werden goede scores gemaakt waardoor enkele spelers dicht bij het behalen van dit onderdeel van de opleiding zijn gekomen!

De wedstrijdleiding werd ondersteund door Gustavo Barrios, een van onze nieuwe leden, in het kader van de KSS-opleiding.

Denk om uw inschrijving doe het op tijd, want op de laatste dag wordt het zeer lastig om u in te delen en kan dan zijn dat het niet meer mogelijk is om teldoen.

Graag zien wij u bij de volgende wedstrijd op 18 april 2016.
GOLF 4 ALL HARDERWIJK, de nieuwe naam voor GC Harderwold.

Met vriendelijke groeten,

De Wedstrijdleiding. Reinier Touw & Gustavo Barrios Rivas