2e Wedstrijd Order of Merit 2016

18 april 2016, 2e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golf4all, Harderwijk

Van oudsher een golfbaan die in het bos was gelegen naar een meer open golfbaan waar strategisch geplaatste bunkers een belangrijke rol spelen. De baan is enorm veranderd heeft het karakter van een "inland Links-course" gekregen . De NGF heeft in 2007 de A-status gegeven aan Golfbaan Harderwold oude benaming nu  Golf 4 All Harderwijk. Baanmanager Mark Lenselink en zijn team hebben ook deze keer de DGTF gastvrij ontvangen op gezien de weersomstandigheden uitstekend onderhouden baan.

De heer Edward Verstraten hield een speech en gaf aan blij te zijn met de opkomst van vandaag ruim 32 leden die aanwezig waren op deze wedstrijddag van de DGTF.  De WGFT Benelux heeft een kort geding aangespannen jegens de DGTF. Het blauwe logo is voor hen nog niet voldoende onderscheidend. Daar de DGTF zijn rechten heeft voorbehouden was er een tegeneis.
De DGTF heeft alle vertrouwen in een goede afloop van dit kort geding. Op 3 mei a.s. wordt er uitspraak gedaan.

Wat de opleiding van de DGTF betreft, als men aan alle eisen voldoet dan ontvang je het diploma. Sommigen doen dat in 6 weken, voor anderen kan het wel 3 jaar duren. Van belang is ook dat we elkaar in de baan blijven wijzen op de etiquette en beleefd aanspreekbaar verschil in inzicht kunnen bespreken. Bijvoorbeeld de volgorde van afslaan (en dus het tempo) is een aandachtspunt.

Met trots deelt Edward vandaag het 'kaartje' uit aan de inmiddels 80-jarige Osman. Vol trots vertelt Osman dat dit hem alleen maar meer stimuleert om nog heel lang door te gaan. Hij heeft er 4 jaar over gedaan om zijn senior golfleraar card te verkrijgen. Veel vakmensen vinden dat iemand van die leeftijd met beperkte fysieke krachten zich niet met dit vak zou moeten bezighouden. De DGTF vindt dat een Handicap sport er zou moeten zijn voor eenieder die wil leren en delen.  Ook nog een speciaal woord voor Nellemieke Jordaan. Tennislerares Nellemieke was in het begin niet bijzonder geïnteresseerd in het DGTF-diploma maar alleen in de techniek. Door haar kwaliteiten en didactisch vermogen als tennis leraar kan zij nu ook andere helpen de passie voor de golf te ontdekken, Ook zij kreeg uit handen van Edward haar diploma.

De leden hebben inmiddels de nieuwste editie van het Golf Business blad ontvangen. Hierin staan mooie artikelen over het feit dat Robert-Jan Derksen erelid is geworden van de NVG en over de zeer interessante seminar van de DGTF met Robert-Jan als een van de sprekers.

Met betrekking van de scores was de harde wind op deze in land links course een factor waar rekening mee moest worden gehouden.

Uitslagen.

Open Klasse:

1e Rene Witteveen
2e Dave Hoekstra

1e Reinier Touw
2e Rene Imthorn

PAT-klasse:

(gedeeld 1e)

Jorrit van de Berg
Bert Blotenburg
Mark Blomme

Voor de dames en de amateurs werden de prijzen ter beschikking gesteld door Daniel Van Dam van DAM repairs.
Onze hartelijke dank hiervoor.

De wedstrijdleiding werd ondersteund door Gustavo Barrios, een van onze nieuwe leden, in het kader van de KSS-opleiding.

Denk om uw inschrijving doe het op tijd, want op de laatste dag wordt het zeer lastig om u in te delen en kan dan zijn dat het niet meer mogelijk is om teldoen.

Graag zien wij u bij de volgende wedstrijd op 23 mei 2016.

Golfbaan Bentwoudt.

Met vriendelijke groeten,