6e Wedstrijd Order of Merit 2016

22 augustus 2016, 6e Wedstrijd voor de Order of Merit, Golfbaan Delfland

De 6de wedstrijd meetellend voor de order of merit werd verspeeld op de 36 holes baan van de openbare pay and play baan van Golfbaan Delfland gelegen in het natuurgebied Midden-Delfland in de gemeente Schipluiden.

Vandaag mochten wij ons met veel deelnemers op de baan die door Gerard Jol is ontworpen onze strokeplay wedstrijd spelen. Na eerst gastvrij te zijn ontvangen door Janneke v d Berg speelden wij de blauwe baan, een linksachtige open baan met veel glooiing en strategisch geplaatste bunkers en de gele baan, een wat meer parkachtige baan met veel waterpartijen. Ondanks dat de baan noch vrij jong is en het nog even duurt tot hij tot volledige ontwikkeling komt zien we de contouren en ideeën die de architect heeft bedacht al aardig vorm krijgen.

Voor degenen die de baan nog niet eerder gespeeld hebben viel het niet mee om de baan te spelen zeker in de sterke wind, Beaufort 5 waardoor de baan door het open karakter flink zijn tanden kon laten zien.

De scores waren zoals te verwachten met de inmenging van de wind niet de laagste van dit seizoen. Echter, de druk nu de order of merit zich begint af te tekenen, is spannend aan het worden en de komende wedstrijden worden dus belangrijk.

Een speciale dank gaan uit naar de inspanningen die Daniel van Dam, golfleraar GTF heeft gedaan om golfleraar op een van de oudste sportclubs van Nederland Concordia Delft en Janneke vd Berg Events manager van golfbaan Delfland evenals Tinus Vernooij een van de oprichters van golfbaan Delfland tevens voorzitter Nederlandse vereniging van Golfbanen exploitanten ( NGV ) en zeker niet in de laatste plaats José Loomans collega professional van de PGA en bestuurslid stichting Golf voor Gehandicapten voor het meespelen en hun aanwezigheid.

Wij danken jullie voor jullie aanwezigheid en hopen jullie in grote getalen aanwezig te zien op de volgende wedstrijd op GC Dorhout Mees Biddinghuizen en Moyland International.

Uitslagen.

De winnaars per klasse:

Open:
1e Jos Vos

Senioren: 1e Jo Vos

Pat: 1e Nellemiek Jordaan

Amateurs: 1e Tinus Vernooij

De wedstrijdleiding werd ook vandaag ondersteund en bijgestaan door Gustavo Barrios .

Graag tot de volgende wedstrijd, die zal worden gehouden op Delftland op 22 augustus.