2e Wedstrijd Order of Merit 2017

20 april 2017, 2e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Scherpenbergh

De fraaie 18 holes golfbaan van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers.
Wij willen Joost Poppe en Jaap Thomassen en hun team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen.
Voor de DGTF was dit alweer de tweede wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.
Vandaag kon er onder goede weersomstandigheden en de  baan in een goede conditie worden gespeeld. Er werd op hole 1 en 10 gestart, zodat we aan het einde bijna gelijktijdig aankwamen en de prijsuitreiking kort na de laatste flight kon worden gedaan, wat goed is voor het onderlinge contact en de sfeer en die is voor ons altijd belangrijk. Wij konden allen mooi op tijd aan het diner en dat zorgt altijd weer voor een gezellige afsluiting en dan kunnen we weer terug denken aan een goede en sportieve speeldag.

Door de baan werd er goed en gedisciplineerd gespeeld wat de snelheid ten goede kwam zodoende waren alle flights strak op tijd.

De heer Edward Verstraten hield een korte speech en was blij met wederom een goede opkomst.
Tevens nam hij van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat over twee weken alle papieren die te maken hebben met de licentie worden getekend  en wij de DGTF/WGTF deze licentie tot 2023 in ons bezit hebben en kunnen wij eindelijk deze vervelende periode achter ons kunnen laten.

Verder gaf Edward aan dat hij het zeer op prijs stelde dat er weer een goede vertegenwoordiging aanwezig was van enkele PGA collega’s en dat is natuurlijk goed voor de samenwerking en erkenning.
Hij benadrukte nogmaals dat wij de DGTF en de PGA een opleidingsschool zijn waarin de golfleraren centraal staan. Beide scholen staan voor hun opleiding en de KSS( kwalificatie Sport Structuur) daarvoor moeten beide hetzelfde staatsexamen afleggen voor dezelfde commissie die bestaat uit  2 beoordelaars die in het bezit zijn van KSS 5 ( PGA) en een NOC/NGF coördinator sport. Uiteindelijk worden dezelfde criteria gehanteerd voor beide scholen om te kunnen slagen voor de gestelde eisen.
Verder benadrukte Edward dat de kennis en kunde niet zit in het embleem wat hij/zij draagt maar in de eigen kennis en vaardigheid, maar vooral het geloof in eigen kracht.

Vandaag werden er ook nog een aantal certificaten uitgedeeld  door Edward Verstraten aan de leraren die cursus hebben voltooid en aan alle kwalificaties van de opleiding hebben voldaan in de afgelopen tijd.
Het betrof de volgende collegae:
David Foster, Annemieke Verkerk, Cor Visser, Paul Weber en als laatste Osman Arif
Osman werd nog even naar voren gehaald en hij verkreeg de status van senior teaching pro III en dat gezien de leeftijd van 82 jaar was dat zeker een mooie reden hem even in het zonnetje te zetten.

Onze vaste NGF Referee Mascha Maier behandelde nog even in het kort de regel van het droppen bij GUR objecten. Zij maakte nog eens duidelijk dat je door een goede manier van droppen jezelf niet hoeft te benadelen en de regels niet overtreed.

Reinier Touw (WC) gaf nog even in het kort aan als wil inschrijven doe dat a.u.b. ruim van te voeren, indien mogelijk 4 dagen voor de wedstrijd willen wij graag alles binnen hebben. Dan kunnen wij de startlijst in orde maken en op de site zetten. Mocht u zich op het laatste moment bedenken en alsnog opgeven dan wordt het wel geregeld dat u mee kan doen,( die wijziging staat dan niet op de site) echter afzeggen op de dag van spelen is niet zoals het hoort! Er zijn afspraken gemaakt met de baan over het aantal deelnemers en dat kan niet zomaar worden gewijzigd. Daarvoor uw begrip er zal dan ook kritisch worden gekeken naar der reden van verhindering en bij deze late afzeggingen zal de greenfee worden verhaald middels een factuur. Wij hebben te maken met afspraken met de afdeling sales van de baan en er zijn starttijden geclaimd, het zijn commerciële banen en voor hen telt elke starttijd.  Gaarne uw begrip.
Wilt u meedoen op het laatste moment dat kan altijd ( even bellen en/of mailen), we regelen het, m.a.w. u bent ten aller tijde van harte welkom.

Uitslagen - per klasse.

Open: