3e Wedstrijd Order of Merit 2017

15 mei 2017, 3e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, De Turfvaert

Voor de DGTF was dit alweer de derde wedstrijd van 2017 die meetelt voor de Order of Merit.

Hierbij wat bijzonderheden over deze baan.
Frank Pont’s ontwerp filosofie bouwt voort op de traditie van klassieke golf architecten zoals Harry Colt, Tom Simpson en Alister MacKenzie uit het begin van de 20ste eeuw. Deze architecten hadden gemeen dat de kwaliteit van hun golfbaan ontwerpen voortkwam uit hun sterke focus op natuurlijk en strategisch design.
De Linkscourse is gebaseerd op de strategieën en speelkarakteristieken van de beroemde, klassieke Britse golfbanen, natuurlijk ingebed in de omgeving. Weidse uitzichten, glooiende, harde fairways, verraderlijke rough, ruwe bunkers en mooie greens in Britse stijl zijn kenmerken van een Linkscourse. De Turfvaert ligt ver weg van de kust, in het binnenland en daarom ook wel genoemd een ‘Inland Linkscourse’.
Wij willen Joke en haar Team bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen. Verder heeft Sacha Labruaire, die op deze baan werkzaam is als golf pro, ervoor gezorgd dat wij op deze mooie baan konden spelen daarvoor onze dank.
Vandaag kon er onder mooie weersomstandigheden worden gespeeld en op een baan die in een goede conditie was gespeeld.

Door de baan werd er goed en gedisciplineerd gespeeld wat de snelheid ten goede kwam zodoende waren alle flights strak op tijd.

De heer Edward Verstraten hield een korte speech en was blij met wederom een goede opkomst.
Tevens heeft hij een aantal nieuwe leden kunnen begroeten die gelijk de goede sfeer binnen onze organisatie konden mee beleven.

Onze vaste NGF Referee Mascha Maier behandelde nog even het nut van het goed aansluiten binnen de wedstrijd op de volgende flight, zodat de ruimtes tussen de flights niet te groot wordt. Dan nog het zoeken naar de bal, de 5 minuten zoektijd gaat in op het moment dat de speler op de afstand staat waar de bal vermoedelijk is terecht gekomen, echter is er een flight direct aangesloten is en wordt het zoeken moeilijk dan is doorlaten van de flight achter u een must.
Het is dan ook normaal dat de speler bij een vermoedelijk moeilijk vindbare bal een professionele bal slaat en dat wij een 2e bal (professionele bal)bij ons hebben dat scheelt tijd.
Er werd tijdens de wedstrijd goed aan voldaan en zodoende kon een ieder toch behoorlijk doorlopen en aansluiting behouden.

Alvorens de uitslagen bekent werden gemaakt wilde wij onze sponsor van de Order of Merit 2017 bedanken, Dam Golf Repairs voor zijn sponsering.
Nadat gedaan te hebben werd gelijk door Jos Vos van de Golfacademie Bentwoud en Gustavo Barrios van Golfacademie Barrios aangeboden om eveneens te sponseren, U allen bedankt voor het aanbod en wij zijn daar zeer blij mee.

Uitslagen - per klasse.

Open: