5e Wedstrijd Order of Merit 2017

10 juli 2017, 5e Wedstrijd voor de Order of Merit 2017, Delfland

Verslag van de DGTF Wedstrijd op Golfbaan Delfland te Schipluiden

Deze wedstrijd telt mee voor de order of merit van 2017 en werd gespeeld op de 36 holes baan van de openbare baan van Golfbaan Delfland gelegen in het natuurgebied Midden-Delfland in de gemeente Schipluiden.

Vandaag mochten wij ons met veel deelnemers op de baan die door Gerard Jol is ontworpen onze strokeplay wedstrijd spelen. Na eerst gastvrij te zijn ontvangen door Janneke v d Berg speelden wij de blauwe baan, een linksachtige open baan met veel glooiing en strategisch geplaatste bunkers en de rode baan, deze baan heeft een aantal wijzigingen ondergaan die de baan een stuk interessanter maken en de deelnemers uitnodigen tot beken spel of er voor te gaan, het is een wat meer parkachtige baan met een aantal waterpartijen. Ondanks dat de baan noch vrij jong is en het nog even duurt tot hij tot volledige ontwikkeling komt zien we de contouren en ideeën die de architect heeft bedacht al aardig vorm krijgen.

Een speciale dank gaan uit naar de inspanningen die Daniel van Dam, golfleraar GTF heeft gedaan om golfleraar op een van de oudste sportclubs van Nederland Concordia Delft en Janneke vd Berg Events manager van golfbaan Delfland evenals Tinus Vernooij een van de oprichters van golfbaan Delfland tevens voorzitter Nederlandse vereniging van Golfbanen exploitanten ( NGV ) en de heer Bert Oudshorn bestuurslid Golfclub Delfland en zeker niet in de laatste plaats José Loomans collega professional van de PGA en bestuurslid stichting Golf voor Gehandicapten voor het meespelen en hun aanwezigheid.

Allereerst werd het woord gegeven aan Edward Verstraten Directeur DGTF opleidingen en hij vertelde de geschiedenis over het tot stand komen van de Julius Cup. Julius was een coach die het geduld had dat je een tulp kon zien groeien en die alle vriendelijke aspecten had om mensen te stimuleren iets van het leven te maken en dat vooral in het golfspel te doen.

Verder danken wij de sponsoren van de Order of merit

Dam Golf Repairs, Golfacademie Bentwoud en Golfacademie Gustavo Barrios

Uitslag Julius Cup

1e Mathijs Schenkeveld

2e Jos Vos

1e Joop Klinkenberg

2e Harry Jansen

Dames:

1e Kim Kuijsters

2e Janna de Ruijter

1e Carola Vidor

2e Bert Oudshorn

3e Ruud Mutters

De uitslag van de DGTF wedstrijd

Open Klasse       1e Mathijs Schenkeveld

Senioren             1e Joop Klinkenberg

Amateurs           1e Carola Vidor

Pat                         Hier behaalde Peter van de Togt zijn 2e PAT kaart met een mooie score van +9.

Wij danken jullie voor jullie aanwezigheid en hopen jullie in grote getalen aanwezig te zien op de volgende wedstrijd die zal worden gespeeld op de golfbaan Liemeer.

De wedstrijd commissie