6e Wedstrijd Order of Merit 2017

Wedstrijd 6 van de vereniging DGTF gehouden op 21 augustus op Golfbaan Liemeer

Ons DGTF lid en backoffice tycoon Arnoud Vree heeft er weer voor gezorgd dat wij op deze mooie en technische baan onze wedstrijd konden spelen.

De uitstekende ontvangst, net als de keren hiervoor, werd verzorgd door de heer Rob Schroen en Lennart de Caddymaster. Uiteraard hiervoor onze dank. Ondanks het onderhoud aan de greens bleken deze uitstekend bespeelbaar.

Op de voormalige spruitjesvelden heeft golfarchitect Alan Rijks een mooie golfbaan ontworpen. Het golfcomplex is gelegen in een echte Hollandse polder; de 18 holes Championship Course ligt in het lage deel met daarin de doornstruiken die normaal op een linksbaan zijn. De Bovenlandenbaan en de oefenfaciliteiten liggen in het hoge deel van de polder. Een prachtig complex. Centraal in het golfcomplex staat het clubhuis.

De 18 holes Championship Course is een technische baan, die met beleid moet worden gespeeld. Zo niet, dan kun je in de problemen komen. Enerzijds door de waterpartijen, anderzijds door de hoge rough. Door het open karakter van de baan speelt wind altijd een rol van betekenis. Het inland-links karakter van de baan wordt vaak geroemd.

Deze dag hebben wij onder goede weersomstandigheden kunnen spelen. Er was vrijwel geen wind dus gingen we er vanuit dat er lage scores behaald zouden worden. Het aanspelen van de greens was lastig in verband met de bezanding. Een prachtige dag en een prima sfeer, ook voor onze invités en sponsoren

De sponsoren voor de Order of Merit 2017 zijn DAM Golf Repairs , Golfacademie Bentwoud en Golfacademie Gustavo Barrios, zij verzorgen het prijzengeld voor onze Order of Merit . Onze dank hiervoor.

Wedstrijduitslag

2017 6 Open 1 PM

1. Paul Moggre
2. Jos Vos

1. Voja Loban
2. Harry Jansen

1. Yin Boere
2. Ellen Hasebosch
3. Leo van der Meulen

Als eerste nam Edward Verstraten als directeur opleidingen het woord en dankte de aanwezige spelers voor de ruime opkomst ondanks deze vakantie periode. Hij roemde de sportiviteit en het gedrag van de DGTF spelers.

Verder willen wij als wedstrijd leiding u allen bedanken voor de fijne sfeer en goede wedstrijd. De wedstrijdleiding werd ook vandaag ondersteund en bijgestaan door Gustavo Barrios en Arnoud Vree.

Graag tot de volgende wedstrijd, die zal worden gehouden op maandag 18 september 2017 op Golfbaan de Stippelberg.

Namens de Wedstrijdcommissie, Reinier Touw