7e Wedstrijd Order of Merit 2017

Wedstrijd 7 van de vereniging DGTF gehouden op 18 september op Golfbaan Stippelberg

Deze jonge maar schitterende baan is in maart 2011 volledig in gebruik genomen. De 18-holes baan is een echte Championship Course en is onderverdeeld in negen holes met voornamelijk heideplanten en negen holes gesitueerd langs grote waterpartijen.

Het golfcomplex is ontworpen door golfbaanarchitect Michiel van der Vaart met medewerking van collega’s Gerard Jol en Philip Spogard van Jol Golf Design. Jol Golf Design is onder andere bekend van golfbaan Bleijenbeek in Afferden, Landgoed Bergvliet in Oosterhout en Golfpark De Haenen in Teteringen Op deze baan was geen probleem met ruimte en doordoor is de spel strategie tot volle wasdom gekomen. Een groot compliment aan Michel van der Vaart. Aan de NGF het advies:... doe hier het Open !!!.

Ondanks de regen, die af en toe met bakken viel, was het fijn spelen op deze mooie maar lastige baan. Gezien de weersvoorspellingen was de opkomst weer uitstekend. Ook onze invites mochten van de echte wedstrijdbaan genieten.

De ontvangst door het management en restaurant was goed en vooral vriendelijk, zoals je eigenlijk mag verwachten van de Brabantse gemoedelijkheid. Verder was de baan in prima conditie en goed onderhouden.

Na de wedstrijd werd allereerst het woord gedaan door de Directeur DGTF, Edward Verstraten, die in korte bewoordingen vertelde dat er binnen twee weken getekend wordt voor de verlenging van de DGTF licentie. Verder bedankte hij de wedstrijdcommissie voor het regelen van deze mooie baan en werk wat hiervoor is verricht.

De Internationale Academie voor Golfleraren zal in 2018 een feit zijn en de behoefte om de kwalificatie sport structuur te volgen krijgt dan een eigen entiteit. Vermeld moet worden dat ons lid Matthijs Schenkeveld de eerste Certified Golf Pro van de DGTF zal worden. Matthijs werkt al weer enige jaren op de prachtige golflocatie Bentwoud. Zijn portfolio map is goed gekeurd door de examen commissie van de NGF, en hij mag binnenkort zijn praktijexamen doen. Het is een novum, dat een niet aan de NGF, PGA of ALO/CIOS verbonden professional, dit examen mag afleggen. Onze organisatie levert hiermee haar eerste z.g. (B) golf teaching professional af. Matthijs is dan zowel bij de DGTF als bij de NGF volledig gecertificeerd. Bravo Matthijs!

En dan nu de uitslagen in de verschillende categorieën.

1. Stef Beumers

2. Jos Vos.

Senioren klasse:

1. Tonnie van Leeuwen

2. Voja Laban

Amateurklasse:

1. Marco van Noort

2. Sjoerd Visser

Na de prijsuitreiking werd zoals gewoonlijk nog gezellig nagepraat onder het genot van een prima maaltijd.

Tot slot. De laatste wedstrijd van het seizoen 2017 zal worden gehouden op maandag 9 oktober op Golfbaan Anderstein en we gaan er vanuit dat de opkomst goed zal zijn. Tevens zullen dan de winnaars van de Order of Merit 2017 worden bekend gemaakt en de bijbehorende prijzen worden uitgereikt door de voorzitter van de Vereniging DGTF.

De sponsoring van de Order of Merit is dit jaar verzorgd door Dam Golf Repairs, Golfacademie Bentwoud en Golfacademie Barrios

Namens de Wedstrijdcommissie, Reinier Touw