2e Wedstrijd Order of Merit 2018

Wedstrijd 2/2018 van de vereniging DGTF gehouden op mandag 16 april op Golfpark de Turfvaert


Deze mooie golfbaan, ontworpen door Frank Pont, die tevens adviseur is op U.G.C. de De Pan 2e beste golfbaan van Europa alsmede de ontwikkelaar van andere door Harry Colt ontworpen banen zoals Toxandria en de Dommel. Hij volgt in zijn ontwerp de klassieke architecten zoals Harry Colt, Tom Simpson en Alister Mackenzie. De golfbanen hebben een inland links karakter. De fairways zijn hard en goed bewaakt met ruwe bunkers. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is waren de greens al redelijk bespeelbaar. Noemenswaardig is de slothole met een grote vijver voor de green. Na een verre afslag is de green goed te halen, maar linksvoor opleggen na een mindere afslag is een prima uitwijkplaats om een dubbel bogey of meer te voorkomen.

De ontvangst was weer goed geregeld, mede door ons lid Sacha Labruye die daar hoofdgolfleraar is. buggy’s stond klaar koffie en cake en er was voldoende ruimte om onze administratie voor de wedstrijd te organiseren. 

Net als vorig jaar hebben we optimaal van de golfbaan kunnen genieten omdat het weer ons gunstig gezind was. En dat was te zien aan de mooie scores die binnen werden gebracht. Toch is het een baan die met beleid gespeeld moet worden want een te hoge score ligt op elke hole op de loer. 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking kon Edward Verstraten nog e.a uitleggen over de Kwalificatie Sport Structuur ( KSS – B professional ) , directeur DGTF opleidingen. Tevens kreeg Peter van der Togt zijn diploma uitgereikt.  

De Referee Macha Maier had nog enkele opmerkingen die betrekking hadden op de snelheid door de baan. Er wordt op een onjuiste wijze om gegaan met de zoek regel, je loopt eerst in de richting van de eigen bal en dan indien nodig helpen zoeken, wel de tijd instellen zodat er niet langer gezocht wordt dan de 5 minuten!!! Volgend jaar nog maar 3 minuten. We gaan er vanuit dat zoeken doorlaten is. 

Als laatste dank aan de sponsoren van de Order of Merit: 

Dam Golfrepairs, Golfacademie Barrios en Stichting Hollandgolf. 

Open klasse:  1e Mus Deboub 72 slagen, 2e Arnoud Gast   77 slagen 

Senioren: 1e David Loggie 73 slagen, 2e Carola Vidor 85 slagen 

Amateurs: 1e Mei Ling Verstraten,  2e Frank Westerveld 

De wedstrijdcommissie werd ondersteunt door Ludo van Os, Gustavo Barrios, Harry Jansen. 

De volgende wedstrijd zal plaats vinden op Golfpark Wilnis en wij hopen weer op een goede opkomst. 

De wedstrijdcommissie.