7e Wedstrijd Order of Merit 2018

Wedstrijd 7/2018 van de vereniging DGTF gehouden op maandag 19 september
op golfbaan De Gelpenbergh

De uitstekende ontvangst Niels van de Weerd en zijn team. Uiteraard hiervoor onze dank.
Wij werden vandaag geconfronteerd met één van mooiste en zeker niet de makkelijkste baan van Nederland.
Drents bos- en heidelandschap net buiten het dorp Aalden. De mooiste baan van Noord-Nederland.

Golfclub de Gelpenberg is opgericht in 1970 en is de oudste golfclub van Drenthe en is gelegen in een fraai en rustgevend Drents bos- en heidelandschap net buiten het dorp Aalden. In het comfortabele en ruime clubhuis staat de horeca-staf van de Brasserie altijd voor u klaar. De Gelpenberg is in 2017 door de NGF aangewezen voor de finale van de hoofdklasse Dames en Heren competitie fungeerde als "Gastheer voor het NK Strokeplay" op 7 t/m 9 juni jl. De baan staat bekend om een boeiende en uitdagende ronde op uitstekend onderhouden fairways en snelle greens.

De baan is gelegen in een karakteristiek Drents landschap van bos en heide. Een zandverstuiving als natuurlijke bunker over de volle breedte van hole 18 is kenmerkend. Een in 2011 afgeronde renovatie onder architectuur van Frank Pont heeft de baan landschappelijk en speltechnisch naar een hoger plan gebracht. De variatie en moeilijkheidsgraad van de baan vormen een uitdaging voor alle categorieën golfers en beloven veel speelplezier. Goed coursemanagement wordt hier beloond. Om u te verleiden tot een goede voorbereiding van uw speelronde op de oefenfaciliteiten zijn de ballen op de driving range bij de greenfee inbegrepen.

De DGTF leden en invite's konden vandaag hun hart ophalen op deze mooie en interessante baan. Onder zeer goede omstandigheden hebben wij vandaag een mooie wedstrijd kunnen spelen.

De sponsoren voor de Order of Merit 2018 zijn:

• DAM Golf Repairs
  • Stichting Hollandgolf
  • Gustavo Barrios

En sponseren de order of merit

Nu de uitslag van vandaag in de verschillende klassen.

In de open klasse werd Arnoud Gast eerste en op plaats twee Gustavo Barrios

Bij de senioren werd David Loggie de eerste en op plaats twee Edward J. Verstraten

In de amateurklasse die vooral bestaat uit invités werd Ruud Mutters eerste en op plaats twee eindigde Anne Vree

Bij de PAT werd een zeer goede prestatie neer gezet door Michael Groeneberg met een mooie 83 te scoren en zijn eerste PAT-resultaat binnen te halen.

Als eerste nam Edward Verstraten het woord en hij bedankte de aanwezige spelers voor de opkomst van vandaag bijna alle spelers hebben meet dan 1 ½ uur in de auto gezeten om hier aanwezig te zijn, maar het was de moeite waard.
Verder werd er door de baan goed gespeeld en aangesloten en dat is ook zeker een compliment waard.
Verder werd er door Edward nog even gevraagd om vanwege de afstand of wij volgend jaar hier een tweedaags evenement zouden kunnen houden. De aanwezige is gevraagd om hierop te reageren en hun mening te geven.

Verder heeft de wedstrijd commissie overleg gehad met het management en er is een samenwerkingsovereenkomst tussen de baan en verschillende hotels en banen in de omgeving om zodoende op twee verschillende banen te kunnen spelen bij een meerdaags evenement.

Verder willen wij u allen bedanken voor de fijne sfeer en de mooie wedstrijd.
Uiteraard werd er nog even een gezamenlijk diner genoten en die was net als de baan van prima kwaliteit.

De wedstrijdleiding werd ook vandaag ondersteund en bijgestaan door Gustavo Barrios en Arnoud Vree.

Wij zien u graag op de volgende wedstrijd, De Julius Cup en dat is tevens de laatste wedstijd van het jaar en die zal worden gehouden op 21 oktober op de golfbaan De Kroonprins Vianen

De Wedstrijdcommissie
Reinier Touw