7e WGTF wedstrijd 2015-09-28, Scherpenbergh

7e WGTF Wedstrijd 28-09-2015, Golfbaan de Scherpenbergh

Golf- en Businessclub De Scherpenbergh ligt in de glooiende bosrijke Veluwse natuur behorend tot de Ecologische Hoofd Structuur. Deze ligging, gecombineerd met waterpartijen, komt kenmerkend terug in het ontwerp van de baanarchitecten Tom MacAuley en Alan Rijks en is uitdagend voor alle type golfers. Door de hoogwaardige kwaliteit van het baanonderhoud zijn de zomergreens het hele jaar open. Op deze baan mochten onze DGTF /WGTF wedstrijd en PAT ronden spelen.

Wij willen dan ook het management  Joost Poppe , Jaap Thomassen en Anita Ausma bedanken voor hun gastvrijheid.

Het was alweer de voorlaatste wedstrijd van de WGTF voor dit jaar en de laatste wedstrijd is zoals vanouds de Julius Cup. Vandaag kon er onder goede weersomstandigheden worden gespeeld in een baan die prima bespeelbaar was. Mooie snelle greens en zeker een compliment waard  voor het goede werk van de  greenkeepers.

De week hiervoor hebben we in Duitsland gespeeld op de Golfbaan Varus bij Osnabruck. Dat was in het kader van de eerste oprichting besprekingen nu 15 jaar geleden. Nu dus gelijk de order of merit open klasse er achter aan een prima opkomst.

De wedstrijd commissie werd nog even verrast door een starttijd die voor ons gereserveerd was op hole 1 en 10 zonder , maar door snel te anticiperen en flexibiliteit van de spelers heeft dat geen of weinig problemen opgeleverd.

Door de afwezigheid ( ziekte) van onze vaste NGF Referee Mascha Maier heeft Edward Verstraten deze taak op zich genomen.

Hij heeft in zijn korte speech nog even wat regelgeving aan geduid m.b.t. interne out of Bounce , hoe daar mee om te gaan en voor wie deze regel geldt.

Uitslag:

Open Klasse:

1e Dave Hoekstra.
2e Rene Witteveen.
3e Mathijs Schenkeveld.

Senioren Klasse:

1e Rob Oosenbrugh.
2e Joop Klinkenberg.
3e Richard van Stralen.

Pat:

1e Daniel van Dam.
2e Tjarko Erdtsieck