2015-09-21 Reunie wedstrijd, Varus (duitsland)

Reünie Op de Golfbaan Varus, Ostercappeln Duitsland
WGTF of the Netherlands· 21-09-2015

De directeur van het DGTF education Centre spreekt alle WGTF leden en hun genodigde toe vanuit zijn positie als oprichter.
Leo van Bennekom, Kristine Sieuwers en Edward Verstraten hebben 15 jaar geleden de eerste vergadering gehad in Spijkenisse om de Dutch Golf Teachers Federation op te richten.
 De Officiële status heeft wat langer op zich laten wachten in verband met het tekenen bij de notaris. Dat heeft ongeveer nog 8 maanden in beslag genomen voordat het zover was. Volgend jaar juni -juli zal dat dan officieel 15 jaar zijn en dan zullen wij weer een wedstrijd organiseren zoals vandaag om dat officieel te vieren.

De oprichting van de DGTF kon met toestemming van de founder Geoff Bryant mogelijk gemaakt worden. Geoff leiden zijn eigen golfinstructeurs op voor zijn Favorit Golf Schools 1n 1989. Hij was daarmee zo succesvol dat hem overall in de wereld gevraagd werd, of dat mogelijk was om dat ook in eigen land te doen. Leo van Bennekom en Edward Verstraten verkregen deze licentie. Enige Jaren later werd op initiatief van Rene Imthorn en leo van Bennekom  de WGTF of the Netherlands opgericht. Deze vereniging  wilde de belangen voor GTF golf instructeurs  zelf behartigen.  Tegenwoordig berust  de licentie van de GTF bij de Directeur van het DGTF education centre met een sub-licensie voor de gehele Benelux.

14 Jaar geleden werd de eerste DGTF opleiding gegeven met daarin o.a. Willem Moerman, Rob Tol, Stefan van Leeuwen, David Gomez, Het was de week van nine eleven, wat om die reden altijd in het geheugen zal blijven gegrift.  Ignace Adriaanse, Ed Tjoen, Rob Siereveld,Mike Mulder enWillem Dielwart  volgde de opleiding allen onder de bekwame leiding van Thomas T Wartelle in Sotogrande  op GC Almenara. Deze opleidingen zijn zo speciaal omdat door het drama van de aanval op de US Twin Towers de Americanen niet meer konden reizen ook overleed in die zelfde periode zijn moeder. Omdat op de wedstrijd Ignace  Adriaanse het oudst aanwezige lid is krijgt hij als aandenken, een mooie pen met daarin een herdenking gegraveerd.

Edward vervolgd met de uitreiking van een cadeau op dit lustrum aan mensen die er altijd voor de DGTF zijn. Hij vraagt Sjoerd Leenders naar voren te komen en overhandigd hem een Wilson Staff Pro-Bag. Tot slot wordt ook Vojan Laban naar voren geroepen en krijgt hij een schitterend Wilson golf regenpak voor de vele jaren dat hij belangeloos de DGTF heeft geholpen met hand en spandiensten .   Om deze leuke  en zware golf dag te besluiten  wil edward nog e.a. zeggen over de opleiding ,
Zoals een ieder weet zijn er 15000 boeken over golf  Een paar zijn voor golfleraren instructie echt belangrijk. zoals Ralph Mann Swing like a pro, Homer Kelley met TGM en andere methodieken waar les in wordt gegeven waar tegenwoordig de verplichte KSS structuur dwars doorheen loopt.
Marco van Maren, Gerrit Pasman en Edward Verstraten  zijn bezig om al die methodieken door te nemen en dat samen met de stukken van Jeffrey Mann en het MOT tot één geheel terug te brengen.
De bedoeling is er dat zo simpel een eenvoudig mogelijk les gegeven kan worden  voor iedereen die dit vak wil uitoefenen. Daarna geeft hij het woord aan de wedstrijd leiding Reinier Touw voor de uitslagen.

Uitslag:

Professionals: